Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Забезпечує електрикою військові об’єкти РФ – заочно підозрюється псевдодиректор «Маріупольських магістральних мереж» (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, у травні 2022 року, після захоплення міста збройними силами РФ, колишній начальник відділу Запорізького регіонального центру обслуговування мережі ПрАТ «НЕК Укренерго» перейшов на бік окупантів. Він добровільно обійняв так звану посаду директора Технічної одиниці «Маріупольські магістральні мережі» фейкової «ДНР».
 
 
Підозрюваний видає накази і доручення підлеглим працівникам, розпоряджається коштами і майном підприємства. У взаємодії з російськими енергетичними компаніями та підрядними організаціями держави-агресора він налагодив передачу електроенергії від захопленої окупантами Старобешівської ТЕС до підконтрольних їм розподільчих мереж. Таким чином колаборант сприяє забезпеченню електрикою військових об’єктів РФ, які розташовані на території м. Маріуполя та Маріупольського району.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 
 
•          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura
                  

кількість переглядів: 1190