Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

Окупанти обстріляли Торецьк та Новомихайлівку з артилерії – розпочато розслідування за фактом загибелі жінки та поранення чотирьох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
За даними слідства, 6 липня 2023 року російські війська обстріляли приватний сектор с. Новомихайлівки Покровського району. Від вибухів зазнали поранень жінка та чоловік 56 і 57 років, які перебували вдома. З осколковими пораненнями їх доставили до лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги.
 
         
 
Крім того, внаслідок чергової атаки окупантів на м. Торецьк загинула продавчиня продуктового магазину. Ще дві місцеві мешканки отримали мінно-вибухові та осколкові поранення.
 
         
 
За попередніми даними, армія держави-агресора обстріляла вказані населені пункти, ймовірно, з артилерії. Також снарядами пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки й торговельний об’єкт.
Наразі досудові розслідування тривають.
 
         
 
Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 977