Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Ще трьом призначеним президентом рф «суддям днр» повідомлено про підозру у співпраці з ворогом

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У 2023 році троє мешканців тимчасово окупованих рф територій згідно з указами президента держави-агресора призначені на посади у незаконно створених судових органах.
 
            
 
Колишня керівниця апарату Старобешівського районного суду Донецької області обійняла псевдопосаду судді «верховного суду днр». Член Ради адвокатів Донеччини та заступник директора Міжрегіональної академії управління персоналом, розташованої у м. Маріуполі, став суддею так званого Приморського районного суду міста. Обидва виносять незаконні рішення іменем фейкової республіки, спираючись на законодавство рф.
 
Ще один юрист посів крісло «заступника голови Донецького гарнізонного воєнного суду». Так звані правники порушують конституційні права і свободи громадян, створюючи ілюзію дотримання окупаційною владою принципів законності й справедливості.
 
Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимальне покарання - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 70