Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

Харцизькій медійниці, яка «воює» проти України на інформаційному фронті, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
У липні 2022 року проросійськи налаштована мешканка м. Харцизька, маючи досвід роботи у виданнях так званого республіканського медіахолдингу, обійняла посаду військового кореспондента телеканалу «тв-сфера».
 
 
Так звана медійниця займається виготовленням матеріалів антиукраїнського змісту. Її програми та новинні сюжети нашпиговані пропагандистськими наративами й возвеличенням держави-агресора. Телеведуча розповідає глядацькій аудиторії вигадані історії про «подвиги» учасників «сво» та безпідставно звинувачує українських оборонців в обстрілах Донеччини.
 
Діяльність підозрюваної спрямована на створення позитивного іміджу окупантів та уникнення росіянами відповідальності за злочини проти України. За наполегливу працю на цьому поприщі «кореспондентка» вже отримала «почесну грамоту» від ватажка «днр».
 
Наразі її оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 76