Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Псевдосудді, який засуджує громадян України в окупованій Горлівці, загрожує довічне позбавлення волі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами державної зради й колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2014 року діючий суддя Калінінського районного суду м. Горлівки свідомо відмовився від евакуації і залишився в окупованому нзф «днр» місті. Після обговорення з представниками самопроголошеної «влади» подальших перспектив своєї кар’єри він знехтував присягою, яку давав українському народові.
 
У січні 2015 року колишній служитель Феміди обійняв запропоновану йому окупантами псевдопосаду «судді Центрально-Міського міжрайонного суду м. Горлівки днр», а в 2023 році, після підписання незаконних договорів про входження фейкової республіки до складу рф, був перепризначений на ту ж посаду.
 
Так званий суддя розглядає кримінальні, цивільні й адміністративні справи стосовно громадян нашої держави, керуючись законодавством рф. Крім того, приймаючи судові рішення на користь загарбників, він порушує конституційне право українців на справедливий суд.
 
Обвинувачений перебуває у розшуку. Стосовно нього слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, здійснювали спеціальне досудове розслідування. Максимальне покарання – довічне позбавлення волі та конфіскація майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 119