Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2012

Винуватця ДТП, в якій загинули дві дівчини, засуджено до 10 років позбавлення волі.

Рік тому, 22 січня 2011 року на перетині проспекту Миру та вулиці Артема в місті Донецьк сталася аварія за участю автомобілів ВАЗ-21140 і TОYOTA LANDCRUISER PRADO. В результаті ДТП дві дівчини, що знаходились в салоні іномарки, загинули на місці. Ще четверо були важко травмовані. Одна з дівчат в подальшому отримала інвалідність 3 групи.

Слідством встановлено, що винуватець аварії, 22-річний водій ВАЗ-21140, у момент зіткнення не перебував під впливом алкогольного або наркотичного сп'яніння. Причиною ДТП стала його фатальна неуважність і зухвале ігнорування правил дорожнього руху.
Суд визнав водія винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України та засудив до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Крім того, згідно з вироком, він зобов’язаний виплатити майже 350 000 гривен матеріального збитку, а також більше 800 000 гривен морального збитку сім'ям потерпілих.
"Апеляційний суд Донецької області залишив незмінним вирок суду першої інстанції в частини строків позбавлення волі, а також відшкодування матеріального та морального збитку. 10 років - це найбільш суворе покарання, що передбачено статтею, за якою засуджено винуватця ДТП", - повідомив начальник відділу участі прокурорів в розгляді справ апеляційним судом Донецької області Фелікс КАШАРСЬКИЙ.

кількість переглядів: 76440