Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2015

На Донеччині вилучено понад 40 тон незаконно видобутого вугілля

Прокуратурою Донецької області спільно з СБУ проведено спецоперацію по виявленню місць незаконного видобутку кам’яного вугілля у Мар`їнському районі Донецької області.
 
Встановлено, що незаконний видобуток вугілля протягом багатьох місяців здійснюється відкритим шляхом у кар’єрі, що розташований в с. Іллінка Мар`їнського району Донецької області під контролем працівників правоохоронних органів Донецької області.
 
Зловмисники розробили цілу схему по транспортуванню та реалізації вугілля: після видобутку його вантажними автомобілями, які належать підприємству, що знаходить в м. Запоріжжя, вивозили на площадки станції Сортувальна, що поблизу міста Новогродовка Донецької області. Далі, після складання відповідних підроблених документів, залізницею вугілля транспортувалося замовникам до інших областей України, з метою подальшої реалізації.
 
Під час проведення обшуків співробітниками правоохоронних органів було вилучено 40 тон незаконно видобутого вугілля, техніку для транспортування – 5 вантажних автомобілів, 2 екскаватори, а також підробленні документи якими обґрунтовувалось походження контрафактного вугілля. Правоохоронці припускають, що по закінченню обшуків кількість вилученого вугілля буде у рази більше.
 
На даний час за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), слідчі дії тривають.
 
Окрім цього, в ході досудового розслідування буде надана принципова оцінка незрозумілій бездіяльності службових осіб відповідних контролюючих та правоохоронних органів регіону, які мали запобігти незаконному видобутку вугілля.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2571