Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2016

У Донецькій області за співпрацю з терористами «ДНР» у поточному році засуджено 7 неповнолітніх

З початку 2016 року судами області, за участі прокурорів відділу ювенальної юстиції прокуратури Донецької області, розглянуто 7 кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, які вступили до лав незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».
 
Під час своєї служби у рядах бойовиків, підлітки систематично виконували покладені на них  обов’язки щодо протидії та перешкоджання співробітникам правоохоронних органів України і військовослужбовцям Збройних сил України, задіяним у проведенні антитерористичної операції. Неповнолітні охороняли захоплені бойовиками будівлі та прилеглі до них території, чергували на блокпостах.
 
Всім підліткам призначені покарання, необхідні й достатні для їх виправлення та попередження нових злочинів. Оскільки 5 з цих підлітків добровільно вийшли з незаконних збройних формувань, з’явилися до правоохоронних органів із зізнанням, щиро розкаялися та активно сприяли розкриттю злочинів, згідно законодавства, їх звільнено від кримінальної відповідальності.
Ще двом учасникам незаконних збройних формувань винесено вироки та засуджено до позбавлення волі з іспитовими строками.
 
На теперішній час на стадії досудового розслідування перебуває ще 2 кримінальних провадження вказаної категорії стосовно неповнолітніх осіб.
 
Нагадаємо, що протягом 2015 року за вчинення злочинів проти громадської безпеки судами області засуджено 8 підлітків, які внаслідок своєї необізнаності та недостатнього батьківського піклування вступили до лав незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3242