Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2016

На Донеччині заочно судитимуть колишнього міліціонера, який перейшов на бік терористів «ДНР»

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишнього працівника правоохоронних органів України, який співпрацював з терористичною організацією «ДНР».
 
В ході спеціального досудового розслідування встановлено, що у квітні-червні 2014 року, коли місто Краматорськ було окуповане терористами «ДНР», 29-річний оперуповноважений карного розшуку Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області зрадив присязі працівника органів внутрішніх справ України. Він погодився на пропозицію свого колеги, якого терористи призначили на посаду начальника відділу міліції, та став його заступником.
 
Виконуючи злочинні накази бойовиків, міліціонер-зрадник вилучав у мешканців Краматорська вогнепальну зброю, якою ті володіли на законних підставах, та передавав її учасникам «ДНР». Для приховування злочинної діяльності терористів, він надав вказівки працівникам чергової частини не доповідати до ГУМВС України в Донецькій області про кримінальні правопорушення, які вчинялися в той час на території міста.
 
Крім того, 19 травня 2014 року вказаний чоловік разом з так званим начальником міськвідділу міліції та кількома озброєними бойовиками, погрожуючи вогнепальною зброєю,  незаконно проникли до автосалону «Талисман» та за допомогою евакуаторів вивезли майно на загальну суму близько 6 млн грн.
 
Після звільнення міста від бойовиків, вказаний працівник міліції втік. Наразі він продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території та працювати на терористів.
 
За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь в терористичній групи чи терористичній організації), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України, чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
                                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2510