Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2017

За втручання прокуратури Донеччини попереджено нераціональне використання майже 1 млн грн бюджетних коштів

Установлено, що Шахівською сільською радою Добропільського району проведено процедуру закупівлі кам’яного вугілля у кількості понад 400 т на суму майже 1 млн грн для опалювання навчальних закладів. Згідно даних, розміщених в електронній системі «Prozorro», переможцем торгів визнано фізичну особу-підприємця.
 
Проте прокуратура встановила, що торги проведено з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Так, приватний підприємець не надав відповідних документів, що підтверджують можливість поставки предмета закупівлі у кількості, визначеній замовником.
 
Таким чином, укладання договору закупівлі між замовником та переможцем торгів могло призвести до нераціонального та неефективного використання державних коштів, що не відповідає меті та принципам, за якими мають здійснюватися публічні закупівлі.
 
З метою попередження нераціонального витрачання бюджетних коштів прокуратурою області до тендерного комітету Шахівської сільської ради   спрямовано лист з вимогою щодо скасування незаконної процедури закупівлі.
 
Як наслідок, тендерним комітетом Шахівської сільської ради прийнято рішення про скасування закупівлі кам’яного вугілля.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2763