Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

На Донеччині за фактом службової недбалості посадових осіб комунального підприємства, яка призвела до загибелі 5-річної дівчинки, розпочато кримінальне провадження

Установлено, що ввечері 16 квітня до поліції звернулась мешканка міста Мирноград, яка повідомила про те, що її 5-річна донька пішла гуляти та зникла. До пошуків дівчинки були задіяні співробітники поліції та рятувальники, залучилися і місцеві мешканці. Тіло дівчинки було знайдено поблизу будинку у ямі з водою.
 
За фактом загибелі дитини розпочато кримінальне провадження за п.2 ч.2 ст. 115 (нещасний випадок) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування вказаного кримінального провадження виявлено факт невиконання посадовими особами «Дільниці водопостачання Мирноградського управління водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу» службових обов’язків, несумлінне ставлення до яких заподіяло тяжкі наслідки. Саме після проведення ремонтних робіт цього підприємства залишилася яма, у яку потрапила 5-річна дівчинка, попередня причина смерті якої: механічна асфіксія внаслідок закриття дихальних шляхів водою при утопленні. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 367 КК України.
 
Також внесені відомості до ЄРДР за ст. 166 КК України за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною.
 
Красноармійська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у вказаних кримінальних провадженнях.  
 
Досудове розслідування триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2413