Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2018

Прокуратура у суді вимагає визнати недійсним укладений комунальним підприємством договір закупівлі на суму 8 млн грн

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 під час моніторингу веб-порталу публічних закупівель «Prozorro» встановлено, що комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу» уклало договір з підприємством, яке зареєстроване на окупованій території, про закупівлю послуг з охорони об’єктів на суму майже 8 млн грн.
 
Даний договір укладено за результатами переговорної процедури без проведення публічних торгів, як того вимагає законодавство. Комунальне підприємство обґрунтувало необхідність застосування вказаної процедури неможливістю дотримання строків проведення тендеру у зв’язку з нагальною потребою через ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.
 
Проте, відповідно до інформації Головного управління ДСНС у Донецькій області, надзвичайних ситуацій, які пов’язані із діяльністю комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», у період проведення тендеру не зареєстровано.
 
У зв’язку з цим прокуратурою до Господарського суду Донецької області  внесено позовну заяву в інтересах держави в особі Донецької обласної ради про визнання недійсними рішення тендерного комітету та укладеного договору.
 
На даний час справу призначено до розгляду.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
                                             

кількість переглядів: 2579