Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2018

Прокуратура Донеччини домоглась через касаційну інстанцію захисту прав матері та дитини, переміщених з тимчасово окупованої території України

Органами прокуратури Донецької області приділяється постійна увага захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства.
 
Так, у 2015 році прокурор міста Краматорська звернувся до суду з адміністративним позовом до Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення щодо припинення виплати щомісячної адресної допомоги матері з малолітньою дитиною, які відносяться до категорії осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.
 
Судами першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позовних вимог прокурору було відмовлено.
 
Проте, зайнявши у захисті прав громадян принципову правову позицію, прокуратура Донецької області звернулась із касаційною скаргою до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України.
 
На даний час постановою суду касаційної інстанції незаконні рішення судів скасовано та постановлено нове рішення, яким позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі. Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради зобов’язано здійснити матері та дитині  передбачені чинним законодавством виплати щомісячної адресної допомоги.
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
                                                      

кількість переглядів: 2583