Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Прокуратура просить суд застосувати до жінки, яка вбила подругу та поранила власну дитину, примусове лікування

Краматорська місцева прокуратура направила до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо жінки, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, передбачене ч. 1 ст. 115 ч.2 ст.15, пп.1,2 ч.2 ст.115 КК України, тобто вбивство своєї подруги та замаху на вбивство власного 7-річного сина.
 
Установлено, що у ніч на 5 жовтня у гості до 42-річної мешканки Краматорська прийшла подруга. Під час спілкування жінки посварились і хазяйка вийшла на кухню, а повернувшись з ножем у руці, вдарила ним свою подругу, а після цього – власного сина, хворого на дитячий церебральний параліч.
 
Потерпіла змогла вийти з квартири на сходи, де впала та від отриманого проникаючого колото-різаного поранення грудної клітини з пошкодженням легені і серця померла. Побачивши її у під’їзді без ознак життя, сусіди викликали «швидку» та поліцію, чим допомогли лікарям врятувати життя пораненій дитині, у якої діагностовано проникаючу колото-різану рану грудної клітини з пошкодженням легенів.
 
За клопотанням прокуратури жінці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За висновками психолого-психіатричної експертизи, на момент скоєння особливо тяжких злочинів особа не усвідомлювала свої дії внаслідок загострення психічного захворювання.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2246