Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

У Бахмуті судитимуть чоловіка, який намагався повернути затриманий поліцейськими автомобіль за допомогою хабара

Під процесуальним керівництвом Артемівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 (закінчений замах на надання неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, дій з використанням службового становища) КК України.
 
Установлено, що 4 листопада співробітниками Бахмутського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області затримано автомобіль «Газель», який перевозив свіжоспилену деревину невідомого походження. 28-річний мешканець м. Бахмуту, який напередодні надав вказаний автомобіль своєму товаришеві, розуміючи, що авто буде вилучено  на штрафмайданчик, запропонував одному з поліцейських неправомірну вигоду, на що останній відповів категоричною відмовою.
 
Для подальшого вмовляння правоохоронця обвинувачений самовільно сів у патрульний автомобіль, та виходячи з нього після повторної пропозиції надання неправомірної вигоди, незважаючи на відмову поліцейського, залишив у салоні грошові кошти у сумі 2000 грн, чим вчинив замах на надання неправомірної вигоди.
 
На даний час обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1914