Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Обвинувальний акт за фактом збуту 36 000 л незаконно виготовленого бензину скеровано до суду

Прокуратурою Донецької області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України, тобто за фактом незаконного придбання з метою збуту, зберігання з метою збуту, транспортування з цією метою, а також збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме - пального.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що подружжя з м. Маріуполя налагодило «сімейний бізнес» з придбання та реалізації незаконно виготовленого бензину, який зберігався у спеціально пристосованих для цього складських приміщеннях на території одного з комунальних підприємств.
 
Діючи спільно та узгоджено, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку, чоловік та дружина реалізовували оптом контрафактний бензин особам, які, у свою чергу, здійснювали його подальшу роздрібну торгівлю на території міста.
 
У ході санкціонованих обшуків, проведених за участю процесуальних керівників, виявлено та вилучено понад 36 000 л палива, яке згідно проведеної експертизи, не відповідає вимогам ДСТУ, а отже є фальсифікатом.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті. Завдяки принциповій позиції прокурора, на майно обвинувачених накладено арешт з метою забезпечення його подальшої спеціальної конфіскації. 
 
За санкцією статті подружжю загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2005