Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Ювенальний прокурор обговорила зі студентами особливості розв’язання проблем булінгу серед молоді

З метою профілактики злочинності серед неповнолітніх та ознайомлення молоді з діяльністю органів прокуратури прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Донецької області Альона Чуб зустрілась зі студентами Маріупольського державного університету.
 
 
У ході зустрічі висвітлено тему загальних правил кримінального провадження та особливостей відповідальності неповнолітніх за скоєні правопорушення. Зокрема, обговорювались причини та підстави, за яких підлітки найчастіше йдуть на порушення Закону, вік, з якого настає кримінальна відповідальність, види покарань, які можуть бути застосовані до вказаної категорії осіб та наслідки їх застосування.
 
Також учасники заходу жваво обговорювали питання щодо застосування запобіжних заходів та особливостей надання правової допомоги неповнолітнім під час їх затримання та проведення досудового розслідування.
 
Актуальною темою спілкування стало розв’язання гострих проблем булінгу, тобто свідомої агресивної поведінки осіб віком до 18 років, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском на дітей з їх оточення.
 
Наприкінці зустрічі прокурор розповіла присутнім про важливість посилення уваги як батьками, так і педагогічним колективом навчального закладу на психологічний стан студентів , які в силу свого віку та браку життєвого досвіду не завжди можуть правильно оцінити складну життєву ситуацію та прийняти правильне рішення. На усі свої запитання слухачі отримали вичерпні кваліфіковані відповіді.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2335