Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Справу про масове отруєння відпочиваючих у дитячому таборі «Орлятко» спрямовано до суду

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчим управлінням ГУ НП в Донецькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 325 КК України за фактом порушення санітарних правил і норм, що спричинило масове отруєння людей.
 
31 січня при наявності достатніх, належних та достовірних доказів директору філії «Орлятко» позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Яструбок» вручено обвинувальний акт у скоєнні зазначеного злочину. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За санкцією статті, посадовій особі загрожує  штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
 
Нагадаємо, 14 липня 2018 року у філії «Орлятко» ПДЗОВ «Яструбок» сталося масове отруєння 94 осіб. Переважній більшості постраждалих встановлено заключний діагноз: дизентерія Зонне та гострий гастроентеріт, викликаний золотистим стафілококом. Вірогідним фактором передачі інфекції визнано їжу, виготовлену на харчоблоці закладу.
 
Слідством доведено, що поширення захворювання серед відпочиваючих і персоналу стало можливим через чисельні порушення вимог санітарного законодавства в роботі харчоблоку, що призвело до реалізації харчового і контактно-побутового шляхів передачі інфекції.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1729