Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Директора підрядної організації підозрюють у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту навчального закладу

Артемівською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру директору приватного підприємства у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.
 
Установлено, що у травні 2018 року між відділом освіти Бахмутської районної державної адміністрації та приватним комерційним підприємством укладено договір підряду на виконання демонтажних робіт з усунення наслідків пошкодження плит перекриття даху будівлі Світлодарської загальноосвітньої школи. Вартість договору склала майже 300 тис грн.
 
З метою реалізації злочинного наміру, спрямованого на заволодіння коштами місцевого бюджету, директор підрядної організації умисно включив до акту виконаних робіт витрати на готельні послуги на суму понад 57 тис грн, як складову частину витрат на відрядження 8 працівників, які фактично на підприємстві працевлаштовані не були, роботи на об’єкті не виконували і у готелі не проживали.
 
На підставі вказаних документів підряднику незаконно перераховано з місцевого бюджету 57 тис грн.
 
На даний час досудове розслідування триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2109