Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

Оголошено вироки трьом особам, які займались незаконним «бізнесом» у сфері надання інтимних послуг

Троє мешканців м. Торецька отримали обвинувальні вироки за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 302, ч. 2 ст. 303 КК України – тобто за організацію  місць розпусти, звідництво, сутенерство та втягнення осіб в заняття проституцією.
        
Публічним обвинуваченням, яке підтримував у Дзержинському міському суді Торецький відділ Костянтинівської місцевої прокуратури, доведено, що на початку 2017 року 46-річний мешканець м. Торецька, працюючи таксистом, розповсюджував на території міста та прилеглих населених пунктів рекламні картки з інформацію про можливість задоволення сексуальних потреб за грошову винагороду.
 
Місцем забезпечення заняття проституцією чоловік обрав одну з місцевих саун. Орендар вказаного приміщення, достовірно знаючи мету прибуття клієнтів та працівниць «сексуальної індустрії» до лазні, надавала доручення підлеглим щодо створення комфортних умов для надання інтимних послуг, а адміністратор закладу, надаючи пріоритет у замовленні кімнат клієнтам саме цієї категорії, виступала пособницею зловмисників.
 
Суд визнав зазначених осіб винними в інкримінованих правопорушеннях та засудив кожну до 4 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.
 
Крім того, судом застосовано спеціальну конфіскацію, а саме вилучено та звернуто в дохід  держави 4 мобільні телефони, за допомогою яких злочинці координували свої дії, автомобіль «ВАЗ-21118», який використовувався для перевезення повій і клієнтів та грошові кошти, отримані в результаті скоєння вказаного кримінального правопорушення.
 
          Матеріали стосовно 10 жінок, які займалися проституцією у вказаному закладі, виділено в окремі провадження, досудове розслідування у яких триває.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2196