Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Луганчанину оголошено підозру у незаконному продажі знайдених у лісопосадці гранатометів

У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів або вибухових речовин) КК України встановлено наявність достатніх правових підстав для оголошення підозри у скоєнні зазначеного правопорушення раніше судимому мешканцю с. Булавинівка Новопсковського  району Луганської області.
 
Так, наприкінці жовтня 2018 року, знаходячись біля лісосмуги у м. Святогірську Донецької області, чоловік знайшов у занедбаній будівлі 2 ручних гранатомети РПГ-22, які переніс до найближчого яру, де заховав, прикривши листям та гіллям.
 
З метою незаконного збуту знайденої зброї 19 лютого 2019 року зловмисник зустрівся на території автостанції м. Слов’янська з покупцем та прослідував з ним на автомобілі покупця до своєї схованки. Від незаконного продажу гранатометів «продавець» отримав грошові кошти у сумі 5 000 грн.
 
У цей же день луганчанина викрито у скоєнні зазначеного кримінального правопорушення та затримано працівниками поліції у порядку ст. 208 КПК України.
 
21 лютого за стосовно вказаної вище особи судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1839