Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

Прокуратура добилась в апеляційній інстанції скасування виправдувального вироку посадовцю, обвинуваченому у підробці документів заради участі підприємства у конкурсних торгах

Апеляційним судом Донецької області скасовано виправдувальний вирок Краматорського міського суду, яким чоловіка визнано не винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
У ході розгляду справи судом першої інстанції публічним обвинуваченням, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, наведено достатньо обґрунтованих доказів того, що у вересні 2015 року директор товариства з обмеженою відповідальністю склав завідомо неправдивий документ, а саме довідку про наявність у 6 працівників кваліфікації, необхідної для участі підприємства у конкурсних торгах на закупівлю робіт з реконструкції котельні КВП «Краматорська тепломережа».
За результатами проведених торгів підприємство визнано переможцем та між ним і комунальною установою укладено договір на виконання зазначених робіт.
Незважаючи на виважені докази провини посадовця, Краматорський міський суд виніс стосовно нього виправдувальний вирок, з яким категорично не погодилась Краматорська місцева прокуратура та подала апеляційну скаргу. 
Апеляційний суд погодився з позицією Краматорської місцевої прокуратури та виніс ухвалу про скасування виправдувального вироку та направлення справи на новий судовий розгляд до суду першої інстанції - у зв’язку з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1896