Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

За підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України заарештовано Новолуганського сільського голову

Прокурором Донецької області Євгеном Бондаренком повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України голові Новолуганської сільської ради Бахмутського району Донецької області.
 
Установлено, що у квітні-травні 2014 року Новолуганський сільський голова, будучи представником влади, організував на території селищ Новолуганське, Травневе, Семигір’я та Доломітне Бахмутського району проведення незаконного референдуму щодо підтримки державної самостійності так званої «ДНР».
 
Так, підозрюваний з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, призначив так звану «дільничну виборчу комісію», роботу якої він у подальшому особисто контролював та координував.
 
Перебуваючи на «виборчій дільниці», зловмисник періодично здійснював збір даних про хід голосування та кількість осіб, які проголосували, організував виїзне голосування на території зазначених населених пунктів та доставив бюлетені і протокол з результатами так званого референдуму представникам «територіальної виборчої комісії» у м. Бахмуті.
 
Краматорський міський суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2399