Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Прокуратура вимагає стягнення з підприємства плати за проїзд українськими автошляхами автомобіля з 15-тонним осьовим перевантаженням

Краматорською місцевою прокуратурою до Господарського суду Донецької області направлено позов в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого  у м. Дружківці, про стягнення плати за проїзд великовагового автомобіля автошляхами загального користування.
 
У вересні 2018 року на автодорозі «Харків-Сімферополь, м. Василівка»  співробітниками Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області проведено габаритно-ваговий контроль автомобілю «SCANIA», у ході якого зафіксовано  перевищення осьового навантаження на 15,67 т, але це не завадило автомобілю проїхати по території України 127 км без дозволу на рух з перевищенням вагових обмежень та внесенням за це відповідної плати у розмірі 55,3 тис грн.
 
Оскільки до теперішнього часу вказану заборгованість у добровільному порядку на користь державного бюджету порушником не відшкодовано,  прокуратура звернулась до суду.
 
Довідково: нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України передбачено: якщо рух здійснюється без відповідного дозволу або внесення плати за проїзд великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу, така плата визначається за пройдену частину маршруту по території України або за частину, яку перевізник має намір проїхати, у разі перевищення нормативу хоча б одного вагового або габаритного параметру: до 10 % – у подвійному розмірі; на 10-40 % – у потрійному розмірі; більш як на 40 % – у п’ятикратному розмірі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2053