Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Посадову особу райдержадміністрації підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Красноармійською місцевою прокуратурою начальнику управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживанням службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 368 (прохання надати неправомірну вигоду службовою особою для третіх осіб, за невчинення певних дій в інтересах того, хто обіцяє неправомірну вигоду з використанням службового становища, поєднане з вимаганням) КК України.
 
У вересні 2018 року 53-річна посадова особа вступила у злочинну змову з підприємцем та уклала договір про поставку димохідних труб загальною вартістю 153 600 грн для двох загальноосвітніх шкіл. У подальшому зловмисниця зазначила у документах відповідність труб державним стандартам якості, достовірно знаючи, що під виглядом нових підрядник поставив труби, що раніше вже перебували у використанні не можуть бути прийняті до експлуатації у котельнях освітніх закладів. 
 
На підставі підписаних нею платіжних доручень підприємцю безпідставно виплачено бюджетні кошти на зазначену суму.
 
Крім того, у жовтні того ж року  обвинувачувана висловила прохання до вказаного підприємця надати неправомірну вигоду у розмірі 20 000 грн у якості матеріальної та моральної компенсації за невжиття заходів юридично-правового характеру, а саме неподання цивільного позову до суду за неналежне виконання підрядником вищезазначеного договору.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1976