Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

Перед судом постане майстер гірничої дільниці, чиї дії призвели до тяжкого травмування працівника

Прокуратурою Донецької області погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно 47-річного виконувача обов’язків майстра шахти Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1».
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 11 січня 2018 року виконувач обов’язків майстра гірничої дільниці, передбачаючи можливі наслідки, не проконтролював безпеку робіт у місці демонтування стійок металевого аркового кріплення, внаслідок чого з незатягнутої частини покрівлі виробки поміж рамами аркового кріплення відшарувалася породна глиба, яка вдарила 36-річного гірника по нозі та його з тяжкими тілесними ушкодженнями доставлено до лікарняного закладу.
 
На даний час досудове розслідування зазначеного провадження завершено.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1992