Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

У прокуратурі відбувся семінар, щодо особливостей порядку ведення кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх

У прокуратурі Донецької області був проведений семінар «Особливості порядку кримінального провадження щодо неповнолітніх та застосування примусових заходів виховного характеру до осіб, які не досягли віку кримінальної відповідальності. Ефективність реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» та проблемні питання, які виникли під час його реалізації та взаємодії учасників», у якому взяли участь керівництво місцевих прокуратур та їх підлеглі ювенальні прокурори.
 
        
 
У семінарі брали участь представники Донецького апеляційного суду та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.
 
У ході зустрічі директор Регіонального центру Петро Наливайко окреслив проблемні питання, які виникли у процесі взаємодії учасників пілотного проекту  під час його реалізації, та запропонував шляхи їх вирішення. Заступник директора центру (координатор проекту) Оксана Савицька довела слухачам семінару алгоритм дій усіх учасників програми відновлення неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину.
 
Зокрема, звернуто увагу слухачів на типові порушення кримінального процесуального законодавства на стадіях досудового розслідування, судового розгляду та розгляду апеляцій і касацій прокурора або інших учасників провадження. Прокурорів зорієнтовано на необхідність застосування в діяльності правових висновків та позицій Верховного Суду у кримінальних провадженнях, а також практики Європейського суду з прав людини як складової дії конституційного принципу верховенства права.
 
Семінарське заняття відбулося в умовах плідного спілкування і надання слушних порад його учасниками та стало ефективним засобом в системі підготовки та підвищення рівня кваліфікації ювенальних прокурорів.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1731