Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

Винуватця дорожньо-транспортної пригоди, що унесла життя пішохода, засуджено до 3 років позбавлення волі

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді прокуратура Донецької області, 36-річного водія засуджено за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) КК України.
 
Винуватцю призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 21 жовтня 2018 року, приблизно о 19:15, водій автомобіля «Kia Cerato», рухаючись зі швидкістю 90 км/год по одній з вулиць м. Костянтинівки, через власну неуважність та самовпевненість скоїв наїзд на 26-річного пішохода, який йшов по узбіччю разом зі своєю дівчиною.
 
Внаслідок отримання травм, несумісних із життям, чоловік загинув на місці.
 
Врахувавши те, що обвинувачений свою провину не визнав та всіляко намагався заплутати слідство, суд призначив йому покарання, пов’язане  з реальним позбавленням волі.
 
ПРЕС-СЛУЖБА ПРОКУРАТУРИ
ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

кількість переглядів: 2046