Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

На Донеччині двох наркоділків викрито на збуті наркотичних засобів та прекурсорів

Костянтинівською місцевою прокуратурою спільно зі слідчим відділом Добропільського відділу поліції Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області 31-річного та 51-річного місцевих мешканців викрито у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
            
 
Установлено, що з 2017 року двоє наркоділків збувають на території м. Добропілля небезпечні наркотичні засоби, а саме макову солому, червоний фосфор, канабіс та нарковмісні лікарські препарати. Зокрема, макову солому особи продавали по 550 грн/кг, а за заборонені пігулки просили по 50 грн/шт.
 
           
 
Під час чергової оперативної закупівлі, яка проходила в одному з місцевих кафе, зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями мешкання чоловіків виявлено та вилучено 4 мішки макової соломи масою близько 150 кг, майже 3 кг червоного фосфору, канабіс та кілька пігулок з наркотичним вмістом. Також вилучено грошові кошти, отримані від протиправної діяльності, у розмірі більше 100 тис грн та 1,5 тис доларів США.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1674