Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

За розбійний напад на жінку суд збільшив загальний тюремний стаж злочинця до понад 30 років

Сім років і 4 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна – таке покарання визначив суд у справі мешканця Краматорська, який у 41-річному віці вже має за плечима 23 роки тюремного стажу. 
 
Цього разу тричі судимого - за крадіжки, розбійні напади та сексуальне насильство злочинця засуджено за заволодіння чужим майном із застосуванням до жертви небезпечних для її життя насильницьких дій, тобто за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України.
 
У судовому процесі публічним обвинуваченням, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, доведено, що 23 травня, приблизно о 15:30, зловмисник, побачивши на одній з вулиць Краматорська жінку, що прямувала з роботи додому, пішов за нею. Спілкуватись з незнайомцем жінка відмовилась, тож він таємно прослідкував за її маршрутом та разом з нею увійшов до під’їзду житлового будинку.
 
Коли жінка перебувала між першим та другим поверхами, чоловік напав на неї, вдарив кулаком в обличчя, а після того, як вона втратила рівновагу, впала на підлогу та стала кликати на допомогу, додав ще й удар ногою по тулубу. Втративши свідомість, жертва перестала чинити опір, нападник відібрав у неї мобільний телефон та грошові кошти, чим спричинив матеріальну шкоду на суму 3 220 грн.
 
Того ж дня злодій здав телефон у ломбард, тож на встановлення його особи та затримання правоохоронцям вистачило кількох годин. 
 
Свою провину у скоєнні чергового злочину чоловік визнав повністю, а чи стане проголошений вирок останнім у його злочинній біографії, покаже час.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1646