Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Взято під варту бойовика, що воював проти Збройних сил України у складі бандформувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, за фактом участі громадянина України в діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що з червня 2015 по листопад 2016 року мешканець м. Краматорська воював проти Збройних сил України у складі 5-ї окремої мотострілкової бригади «Оплот», інтернаціональної бригади «Пятнашка»  1-го армійського корпусу «ДНР» та в 11-му гвардійському козачому батальйоні так званого «Міністерства оборони ЛНР».
 
Зокрема терорист брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі н.п. Ясне Докучаєвського району, поблизу м. Дебальцеве Донецької області та смт. Станиця Луганська Луганської області.
 
5 серпня бойовика виявлено у м. Краматорську, за місцем мешканням родичів. Як з’ясувалось, чоловік приїхав на підконтрольну українській владі територію Донеччини з метою отримання внутрішнього та закордонного паспортів.
 
На даний час учаснику терористичної організації повідомлено про підозру у скоєнні зазначеного злочину та ухвалою слідчого судді до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2116