Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Машиніста судноремонтного заводу судитимуть за порушення законодавства про охорону праці, що призвело до травмування колеги

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 до Приморського районного суду  м. Маріуполя направлено обвинувальний акт стосовно працівника товариства з обмеженою відповідальністю «Судноремонтний завод» за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 25 січня 2018 року 24-річний машиніст портального крану, знехтувавши нормативно-правовими актами у сфері охорони праці, діючи зі злочинною недбалістю, підняв стрілу крану, не впевнившись у безпеці робіт для оточуючих працівників. У цей момент сталося зачеплення троса за конструкцію будівельної етажерки, через що відбулося її падіння разом зі стропальником, який на ній знаходився.
 
Внаслідок падіння 52-річний потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та забоїв грудної клітини і поперекової області.
 
На теперішній час судове слідство триває.
 
Довідково: вказане правопорушення карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1987