Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Посадова особа управління освіти обвинувачується у недбалості, що призвела до безпідставного витрачання бюджетних коштів

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено розслідування у справі посадової особи Управління освіти Краматорської міської ради, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, тобто службової недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2018 року за результатами проведення тендерної закупівлі між Управлінням освіти Краматорської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо поточного ремонту асфальтобетонного покриття на території загальноосвітньої школи. Загальна вартість договору склала 393 тис грн.
 
У грудні посадова особа, не перевіривши відповідність виконаних робіт тим, що зазначені у договорі, підписала акт їх приймання, на підставі чого з місцевого бюджету на рахунок підрядної організації безпідставно перераховано грошові кошти у розмірі понад 202 тис грн.
 
На теперішній час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою погоджено та скеровано на розгляд суду.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1733