Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2019

Знищення дерев на території державного лісництва обернеться для двох сусідів кримінальною відповідальністю

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури розслідуються кримінальні провадження за фактами скоєння двома мешканцями с. Терни Лиманського району Донеччини незаконної порубки дерев, внаслідок чого державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму близько 100 тис грн.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що вранці 8 серпня 64-річний чоловік з метою виготовлення дерев’яного паркану для свого домоволодіння, озброївшись бензопилою, приїхав на автомобілі «Москвич» з причепом до Ямпільського лісництва Державного підприємства «Лиманське лісове господарство», де в порушення Лісового кодексу України та законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про рослинний світ», не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, спилив 12 дерев породи акація, спричинивши збитки державі на суму 45 тис грн.
 
Наступного дня до того ж лісового масиву і також з метою оновлення паркану прибув на велосипеді 56-річний сусід зловмисника, який спилив 17 акацій, спричинивши шкоду навколишньому природному середовищу на 53,6 тис грн.
 
Неправомірні дії лісорубів припинено співробітниками правоохоронних органів.
 
За погодженням з прокуратурою обом чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1558