Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Через службову недбалість посадовця, група осіб протиправно отримала у власність об’єкти нерухомості, що спричинило шкоду інтересам територіальної громади

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 начальнику відділу реєстрації речових прав, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців військово-цивільної адміністрації м. Торецька Донецької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.
 
Установлено, що у період з червня по грудень 2018 року 40-річний начальник відділу, будучи посадовою особою, зобов’язаною дотримуватись вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», не отримавши документальних підтверджень наявності дозвільних документів щодо будівництва і прийняття в експлуатацію 9 об’єктів нежитлового майна в м. Маріуполі, у тому числі магазинів і складських приміщень, не маючи відомостей про право власності на земельні ділянки під ними та не отримавши від Приморської та Центральної районних державних адміністрацій Маріупольської міської ради даних про надання об’єктам поштових адрес, безпідставно зареєстрував інформацію про право власності декількох фізичних осіб на ці об’єкти.
На теперішній час, кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння вищевказаними об’єктами нерухомості групою фізичних осіб перебуває у провадженні слідчого відділу Центрального відділу поліції Головного управління  Національної поліції в Донецькій області.
 
 Вказані протиправні дії службової особи позбавили територіальну громаду права вільно володіти і розпоряджатися землею, на якій розташовані вищевказані новобудови, що спричинило громаді матеріальну шкоду майже на 262 тис грн.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1815