Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Вирок винуватцю ДТП, у якій загинуло шестеро людей - 8 років за ґратами

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала у Мар’їнському районному суді прокуратура Донецької області, оголошено обвинувальний вирок у справі водія, чиї злочинна самовпевненість та грубе нехтування Правилами дорожнього руху призвели до жахливої аварії, у якій загинуло шестеро людей.
 
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України винуватцю ДТП призначено покарання – 8 років за ґратами з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
Нагадаємо, 5 лютого, приблизно о 10:00, 39-річний водій автомобіля «Chevrolet Lacetti», рухаючись автодорогою сполученням «Донецьк – Запоріжжя» зі сторони м. Донецька в напрямку м. Курахове,  здійснюючи обгін транспорту, який рухався по території Мар’їнського району у попутному напрямку, не переконався у безпечності маневру, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем «Daewoo Lanos».
 
Внаслідок ДТП та пожежі, яка сталась у салоні, 31-річний водій і троє пасажирів «Daewoo Lanos» віком 66, 69 та 71 рік загинули на місці. Також спричинено смертельні травми двом 80-річним пасажирам «Chevrolet Lacetti», а ще двоє людей отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, тоді як сам водій майже не постраждав.
 
За клопотаннями прокуратури увесь період досудового розслідування та судового слідства засуджений перебував під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1751