Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

Телефонного хулігана, який здійснив майже 47 тисяч безпідставних дзвінків на номер «103», поміщено до психіатричної лікарні

Суд задовольнив клопотання Краматорської місцевої прокуратури щодо застосування примусових заходів медичного характеру до чоловіка, чиї умисні  протиправні дії призвели до тимчасового порушення діяльності відокремленого структурного підрозділу Комунальної лікувально-профілактичної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» -  Станції швидкої медичної допомоги м. Краматорська.
 
У ході досудового розслідування суспільно-небезпечного діяння, що підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) КК України, встановлено, що у період часу з 1 жовтня 2018 року по 12 лютого 2019 року, упродовж 104 днів, 30-річний мешканець Краматорська, до якого у лютому 2015 року застосовано судом примусові заходи медхарактеру за крадіжку та легке тілесне ушкодження, здійснив зі свого мобільного телефону 46 968 дзвінків на номер «103».
 
Протягом кожної доби зловмисник дзвонив до «швидкої допомоги» від 100 до 1000 разів, при цьому не тільки відволікаючи фельдшерів від професійної діяльності, але й висловлюючи на їхню адресу грубі цинічні образи. Так званим «рекордом» зухвалої поведінки чоловіка стало 1618-разове телефонування на номер «103», здійснене 25 січня 2019 року.  
 
Оперативним шляхом правоохоронцям вдалось припинити телефонне знущання над працівниками медичної установи. 
 
Ураховуючи те, що вказана особа вчинила суспільно небезпечне діяння, будучи неосудною внаслідок наявного, підтвердженого висновками судово-психіатричної експертизи, психічного захворювання, прокуратура звернулась до суду з клопотанням про застосування до неї примусових заходів медичного характеру. За ухвалою суду, чоловіка госпіталізовано до психіатричного закладу зі звичайним наглядом. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3159