Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Новопризначений прокурор Донецької області разом із заступником Генерального прокурора Гюндузом Мамедовим провели виїзні прийоми громадян в установах виконання покарань

Прокурор Донецької області Євген Білоусов та заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов провели виїзні прийоми у двох державних установах Південно-Східного межрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробацій Міністерства юстиції України, а саме у Приазовській виправній колонії, де на даний час перебувають 80 жінок, та у Маріупольському слідчому ізоляторі, у якому утримуються 383 особи.
 
         
 
Зокрема прокурори перевірили умови утримання осіб, відносно яких судом на період досудового та судового розслідувань обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, у тому числі - пости режимного корпусу та камери, де утримуються неповнолітні та жінки.
 
         
 
Спільно з адміністраціями установ проінспектовано медичну та господарчу частини, банно-пральний комбінат та перевірено санітарний стан інших побутових приміщень. Особливу увагу приділено перевірці заходів щодо дотримання адміністрацією зазначених установ норм чинного законодавства з прав людини.
 
Під час особистого прийому прокурор області Євген Білоусов та заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов поспілкувались з арештованими, які записались до них на особистий прийом. Найголовніші питання стосувались  кваліфікації справ, розгляду їх у суді та обраної відносно затриманих міри запобіжного заходу.
 
За результатами відвідування виправних установ прокурор області наголосив на необхідності постійного дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1884