Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Наркоділкам, які налагодили схему розповсюдження у Маріуполі наркотиків та психотропів, обрано міри запобіжного заходу

За клопотаннями прокуратури Донецької області, обрано запобіжні заходи 7 членам злочинної групи, яка займалась незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території м. Маріуполя: організатору та 4 його спільникам - у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн 800 тис грн та від 105 000 до 155 000 грн відповідно; ще двом підозрюваним - домашній арешт.
 
          
Нагадаємо, на початку 2019 року 7 місцевих мешканців налагодили злочинну схему з продажу опію ацетильованого на території м. Маріуполя. 49-річний організатор групи закуповував опій екстракційний, з якого виготовляв  готовий для вживання наркотик та розподіляв його між продавцями, що збували наркозалежним містянам 1 г опію за 100 грн.
 
         
 
29-30 листопада проведено 15 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях зловмисників виявлено та вилучено опію екстракційного – 0,7 л, якого б вистачило майже на 10 тис доз, готового до вживання опію ацетильованого, амфетаміну – 21,5 г, канабісу – 375 г, ангідриду оцтової кислоти 4 л, 30 000 грн готівкою, мобільні телефони, чорнові записи щодо об’ємів реалізації «продукції»патрони до пістолетів, кумулятивну протитанкову гранату (РКГ-3), травматичний пістолет та ваги.
 
За результатами проведених обшуків та першочергових слідчих (розшукових) дій затримано організатора та 6 інших співучасників злочину. Загальна вартість вилучених у зловмисників наркотиків та психотропів склала, за цінами «чорного ринку», понад 1,5 млн грн.
 
Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області за процесуального керівництва прокуратури Донецької області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1518