Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Голові селищної ради повідомлено про підозру у безпосередньому сприянні незаконній порубкам дерев

Прокурор Донецької області Євген Білоусов повідомив про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки ) КК України, голові однієї з селищних рад Волноваського району.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року голова селищної ради, використовуючи своє службове становище та достовірно знаючи про відсутність у комунальній власності даного органу місцевого самоврядування захисних лісосмуг, видавала розпорядження щодо отримання та використання фермеру лісорубних квитків, на підставі яких здійснювалась вирубка дерев породи  ясень за межами населеного пункту смт. Ольгинка, Волноваського району.
 
Вказані незаконні дії призвели до заподіяння державі в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області матеріальної шкоди у сумі понад 1 млн грн.
 
Наразі проводяться усі необхідні слідчі та процесуальні дії для повного і всебічного розслідування обставин кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1616