Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Прокуратура позивається до суду з вимогою про закриття дошкільного закладу до повного усунення порушень Правил пожежної безпеки

Краматорською місцевою прокуратурою до Донецького окружного   адміністративного суду спрямовано позов в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Донецькій області до комунального дошкільного навчального закладу м. Краматорська про визнання його бездіяльності в частині дотримання правил пожежної безпеки та припинення роботи до повного усунення порушень.
 
За результатами позапланової перевірки спеціалістами ДСНС у грудні 2019 року у закладі виявлені численні порушення Кодексу цивільного захисту та Правил пожежної безпеки України.
 
Зокрема, приміщення не обладнані системою протипожежного захисту, вогнегасниками та евакуаційним освітленням, на вікнах встановлені глухі грати, відсутні сертифікати токсичності продуктів горіння на килими і інші покриття підлоги допускається користування пошкодженими розетками, а працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання.
 
Порушення, які створюють реальну загрозу життю та здоров’ю людей, на даний час не усунуто. За цих підстав прокуратура відстоюватиме свої позовні вимоги у судовому порядку.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1835