Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Бойовик-«відеооператор» НЗФ РФ з «групи Безлера», який знімав допити українських військових та цивільних осіб, очікуватиме на вирок суду під вартою

За клопотанням прокуратури Донецької області мешканцю м. Маріуполя, підозрюваному в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що з червня 2014 року по січень 2015 року зловмисник, перебуваючи у захопленому НЗФ РФ адміністративному приміщенні Горлівського МВ УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області, проходив службу у складі спеціального підрозділу «Комунікація», підпорядкованому так званій «групі Безлера».
 
Виконуючи функції відеооператора, чоловік фіксував допити незаконно позбавлених волі українських військовополонених та цивільних осіб, знімав, редагував та розповсюджував відеозаписи за участю представників незаконних збройних формувань РФ, а також виготовляв «бойові листки групи Безлера».
 
28 травня 2020 року, завдяки вжитим оперативним заходам, зловмисника викрито правоохоронцями та за місцем його мешкання проведено обшуки.
 
На теперішній час перевіряється його причетність до фактів застосування фізичних та моральних знущань до заручників, які перебували у полоні у вказаний період часу, тобто до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Є свідчення військовослужбовців та цивільних осіб, які у той час перебували у Горлівській катівні, про те, що вказана особа особисто застосовувала фізичне та психологічне насильство, імітувала розстріли тощо.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1911