Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Заступника начальника управління ДПС та його спільника викрито на вимаганні та одержанні 20 000 грн хабаря від місцевого підприємця

Під процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими слідчого управління ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську, за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України 2 осіб викрито на одержанні неправомірної вигоди від місцевого підприємця.
 
          
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2020 року заступник начальника управління – начальник Волноваського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Волновасько-Мангушського управління Головного управління ДПС у Донецькій області за попередньою змовою з колишнім працівником ДФС, вимагали з фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду за не притягнення його до адміністративної відповідальності та не перешкоджання подальшій підприємницькій діяльності через порушення, нібито виявлені під час перевірки дотримання податкового законодавства за анонімною скаргою щодо працевлаштування та виплати заробітної плати у «конвертах».
 
Під час одержання хабаря у розмірі 20 000 грн  вказаних осіб викрито та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням) КК України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1468