Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Прокурор Донецької області взяв участь у спільній робочій поїздці президентів України та Швейцарської Конфедерації

Сьогодні, 23 липня 2020 року прокурор Донецької  області Євген Білоусов взяв участь у заходах, присвячених Державному візиту в Україну Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги, зокрема - у робочій поїздці Президента України Володимира Зеленського та шановної гості на Схід України.
 
       
 
Участь у заході також взяли Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, командувач ООС Володимир Кравченко, начальник ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях Володимир Петриченко, а також начальник ГУ НП в Донецькій області Микола Семенишин.
 
      
 
Учасники поклали квіти до меморіальної дошки співробітникам КП «Компанія «Вода Донбасу», загиблим під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
 
Під час заходу, делегація ознайомилась з соціально-економічною ситуацією в області, питаннями у сфері безпеки, а також зі станом реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги. Зокрема, доставлення у регіон швейцарською автоколоною обладнання і хімічних реагентів з очищення води для передачі КП «Вода Донбасу», та медичних засобів захисту від COVID-19 для лікарень м. Слов’янська.
 
 «Для мене дуже важливо, що сьогодні Донеччину відвідав Президент України та Президент Швейцарської Конфедерації, адже Швейцарія завжди висловлювала підтримку нашій державі та неодноразово надсилала допомогу українцям, постраждалим по обидва боки лінії розмежування, - зазначив прокурор області. - Члени делегації на власні очі змогли ознайомитись із ситуацією, яка склалась у нашому регіоні внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
 
Наразі через черговий обстріл бойовиків пошкоджено водогін та низка міст залишилась без води, у тому числі і Маріуполь, частина населених пунктів переведена на водопостачання по графіку з резервних водосховищ. Спеціалісти готові розпочати виконання ремонтних робіт на водогоні, але для цього треба отримати чіткі гарантії тиші. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми подолаємо проблему».
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1282