Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Справу поліцейського, який погорів на хабарі та зберіганні наркотиків скеровано до суду

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням), ч. 2 ст. 307 (незаконному зберіганні особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах з метою збуту) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2020 року оперуповноважений кримінальної поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області вимагав та отримав від мешканця м. Покровська грошові кошти у сумі 20 000 грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних речовин.
 
Крім того, у своєму автомобілі правоохоронець з метою збуту незаконно зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та психотропні речовини, обіг яких обмежено – амфетамін та PVP.
 
Максимальне покарання за вказаною статтею – до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1473