Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

На Донеччині припинено діяльність чергового каналу постачання контрафактних сигарет з окупованої території

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє мешканців м. Торецька та м. Гранітне планували налагодити систематичне постачання тютюнових виробів з непідконтрольної території Донецької області. Для конспірації, зловмисники переправили контрафактний товар на плавзасобах по річці Кальміус, після чого, з метою реалізації, перевозили вантаж за допомогою поштового сервісу в інші регіони України. Крім того, через Львівську та Волинську області зловмисники планували транспортувати сигарети сумної якості до країн Європейського союзу.
 
 
05 вересня 2020 року співробітниками ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях на території одного із домоволодінь у с. Гранітне виявлено черговий мікроавтобус марки Мерседес Спринтер. Під час огляду транспортного засобу виявлено  та вилучено понад 224 ящиків сигарет відомого бренду , без акцизних марок загальною вартістю понад 4,5 млн грн.
 
Наразі прокуратурою до суду подано клопотання щодо накладення арешту на вилучену продукцію. Встановлюються коло осіб, причетних до організації протиправного каналу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ ДФС у Донецькій області.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1494