Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2020

Директору фармацевтичного підприємства загрожує до 15 років ув’язнення за сприяння та фінансування тероризму

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні  за ч. 1 ст. 258-3 (інше сприяння діяльності терористичної організації) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.
 
Установлено, що наприкінці 2014 року директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснювало фінансово-господарську діяльність у фармацевтичній сфері у м. Горлівці, прийняв рішення про продовження роботи підприємства на території, тимчасово окупованій НЗФ РФ.
 
На початку 2015 року зловмисник перереєстрував вказане товариство на своє ім’я у «Департаменті державної реєстрації Міністерства доходів та зборів «ДНР» та за рахунок сплати товариством так званих податків до «Центрального республіканського банку ДНР» фінансував «ДНР» та здійснював інше сприяння її злочинній діяльності, зокрема шляхом безоплатного забезпечення бойових підрозділів медикаментами.
 
На даний час підприємство виробляє та реалізовує через контрольовані окупаційним режимом комерційні структури понад 40 найменувань продукції.
 
Об’єм реалізації за 2015 рік склав понад 30 млн руб. Відрахування «податків та зборів» до так званого бюджету станом на 01.12.2015 склали 2,7 млн руб.
 
На даний час обвинувальний акт направлено до Слов’янського міськрайонного суду.
 
Зрадникові загрожує від 8 до 15 років за ґратами.
 
Пресслужба Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1356