Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Програма відновлення для неповнолітніх- шлях заради майбутнього

Сьогодні, 30 вересня 2020 року, за участі заступника керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця проведено «круглий стіл» щодо реалізації програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень у Донецькій області. 
 
         
 
Участь у зустрічі взяли в.о. начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству,  керівники місцевих прокуратур, представники Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, а також судді.
 
         
 
Запрошені учасники підвели підсумки щодо ефективності роботи відновного правосуддя для неповнолітніх. Так, з березня 2019 року прокурори проінформували 104 неповнолітніх про можливість участі у пілотному проекті, однак лише 30 підлітків погодилось на участь і тільки 24 з них успішно пройшли всі етапи та наразі звільнені від кримінальної відповідальності.
 
«Програма відновлення надає неповнолітнім, які вперше потрапили у конфлікт із законом, усвідомити свою помилку та пройти стадію виправлення без застосування кримінальних заходів. Як свідчить практика, жоден з дітей, які успішно пройшли програму відновлення, не вчинили нових злочинів» - зазначив Сергій Заєць.
 
Учасниками круглого столу визначено подальший алгоритм дій у межах пілотного проекту з урахуванням особливостей здійснення досудового розслідування кримінальних проступків, вчинених неповнолітніми.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1270