Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

За посягання на територіальну цілісність України депутату Лиманської міської ради загрожує до 10 років позбавлення волі

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутатів Лиманської міської ради VII скликання за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 11 травня 2014 року 49-річна мешканка м. Лиман, виконуючи функції члена територіальної та голови дільничної виборчих комісій, приймала участь у проведенні так званого «загального обласного референдуму» з питання визнання державної самостійності «ДНР».
 
Після завершення псевдо-референдуму бюлетені, протоколи та інші документи, що підтверджують його проведення, передано представникам окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області.
 
Наразі досудове розслідування  завершено. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1738