Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

На Донеччині судитимуть стрільця НЗФ РФ, який воював проти ЗСУ в районі с. Піски

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Маріуполя, який обвинувачується в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2014 року чоловік, перебуваючи у м. Донецьку, вступив до складу незаконного збройного формування РФ -  батальйону «Восток» та, обіймаючи посаду стрільця, упродовж 4 місяців брав участь у бойових діях проти Збройних сил України в районі с. Піски Ясинуватського району.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1374